Controle en Concentratie

Een goede lichaamshouding is alleen te verkrijgen als we het hele lichaam mechanisme perfect onder controle hebben. Controle en concentratie is belangrijk. Dit is een uitspraak van J.H. Pilates. Mentale en fysieke fitheid zijn het resultaat van een voortdurende uitwisseling van informatie en feedback tussen lichaam en geest. Wees u tijdens de pilates oefeningen bewust van wat u doet; kalmeer uw geest, luister naar uw lichaam en let op alles wat u voelt. Concentreer u op elke beweging en breng uw lichaam en geest samen in een evenwichtig en gecontroleerd patroon van bewegingen, die allemaal langzaam, rustig en sierlijk in elkaar overvloeien.

Uitspraak van J.H. Pilates: “De voordelen van Pilates hangen volledig af van hoe exact u de instructies opvolgt tijdens het uitvoeren van de oefeningen”.

Concentreer op de oefeningen

Laat u niet verleiden zomaar iets te doen. Lees de instructies bij elke beweging zorgvuldig door en zorg ervoor dat u ze begrijpt voor u de beweging uitvoert. Voer de bewegingen heel precies uit – richt uw aandacht op het relevante lichaamsdeel, haal vol en diep adem en adem op het juiste moment in de oefening in en uit. Het zal beslist niet meer effect hebben als u oefeningen sneller uitvoert en ze vaker herhaalt. Bij Pilates draait het om de kwaliteit, niet om de kwantiteit.

Ontspanning

De ontspanning en belijning. Neem voor u met uw oefeningen begint een paar minuten de tijd om uw geest en lichaam te ontspannen. Het is belangrijk dat de belijning van uw lichaam goed is, zodat u de bewegingen eenvoudig en precies op een natuurlijke, vloeiende manier kunt uitvoeren. Controleer de volgende punten voor u begint, of u nu staat, zit of op de grond ligt.

Aantal controle en concentratie tips:

  • Houd uw hoofd op een lijn met uw lichaam en laat het niet naar links of rechts hellen.
  • Houd uw schouders op een lijn met uw heupen – beeld u in dat uw schouderbladen langs uw rug omlaag glijden.
  • Zet uw knieën recht onder uw heupen.
  • Zet uw voeten recht onder uw knieën.
  • Houd uw rug en bekken in neutrale stand.