Body control pilates

Zin om volledig te ontspannen na een intensieve dag op het werk? Of heeft u te maken met ongemak van stijve spieren en pijnlijke ledematen? Body control pilates brengt u veerkracht en vitaliteit om beter door het leven te gaan. U krijgt een betere lichaamshouding, voelt u energieker en beschikt over meer positiviteit. Bent u benieuwd wat body control pilates voor uw lichaam kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wat houdt body control pilates in?

Pilates kan worden omschreven als een inspannende les tot ontspanning. Gedurende de training staat de houding, ademhaling, coördinatie, stabiliteit en focus op lichaam en geest centraal. Door een effectieve body control pilates training versterkt u spiergroepen, maar rekt u ze ook om zowel een soepel als krachtig lichaam te creëren.

Het doel van body control pilates

Het essentiële doel van Pilates is om een stabiel en sterk lichaamscentrum op te bouwen. De kern of core is dus van belang. Door een krachtige kern beschikt u met iedere activiteit die u onderneemt over meer balans en kracht, waardoor het gevaar op blessures wordt verkleind. Om deze reden is het trainen van de stabiliteit van uw core zo belangrijk: het gaat hierbij om de spieren rondom uw buik, rug, heup en bekken. Deze spieren zijn in het dagelijkse leven bij vrijwel alle activiteiten van belang. Naast de oppervlakkige spieren traint u ook de dieper gelegen spieren in uw bekken en rondom de wervelkolom. Het kan dan ook voorkomen dat u dankzij body control pilates spieren voelt waarvan u niet eens door had dat ze er waren!

Therapeutische doeleinden body control pilates

Pilates wordt onder andere voor therapeutische doeleinden gebruikt. Zo kan body control pilates ondersteuning bieden gedurende de revalidatie van ziektes of bij chronische aandoeningen. Verder versnelt body control pilates het herstel bij fysieke ongemakken en blessures. Over de gehele wereld zetten fysiotherapeuten body control pilates in als aanvulling naast de reguliere behandelmethode.

Een body control pilates les

Tijdens een body control pilates les leert u in groepsverband allerlei oefeningen, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de spieren van de rug, buik, wervelkolom, bekkenbodem en flankademhaling. De bewegingen worden uitgevoerd op de mat en zijn soepel en vloeiend, waarbij een bewuste ademhaling een belangrijke rol speelt. De instructeur begeleidt u om de optimale lichaamshouding te vinden, zorgt voor een goede focus en let op de correcte uitvoering van de oefeningen. Vaak wordt rustige achtergrondmuziek afgespeeld voor een goede concentratie. Gedurende de body control pilates les bent u zo gefocust op de correcte uitvoering van de oefeningen, dat u geen tijd heeft om over problemen na te denken. Hierdoor ervaart u na afloop van een body control pilates les veel minder stress. Het optimale resultaat om houding, spierkracht en techniek te verbeteren, ervaart u als u body control pilates iedere week beoefent. Na tien lessen begint u een verschil te voelen. Na dertig lessen voelt u zich als herboren.

Voor wie is body control pilates?

Body control pilates is voor iedereen toegankelijk. U voert de oefeningen uit op uw eigen niveau, met uw eigen doelstelling en op iedere leeftijd. De ene persoon doet body control pilates om leniger te worden, terwijl de ander zijn zwakke rug graag krachtiger wilt maken. Ook zijn er atleten die body control pilates beoefenen om beter in hun topsport te kunnen presteren. Ook is body control pilates een uitstekende keuze om het herstel van een blessure te bevorderen.

Probeer nu body control pilates

Bent u benieuwd of body control pilates iets voor u is? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of volg een proefles.